Matematik

Rette skriftlig opgave?

07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Hej.

Jeg tænkte på, om der er nogle, der gider rette min matematikopgave og evt. markere det forkerte og begrunde, hvorfor det er forkert?

Tak på forhånd.

Opgave 4

- Reducering.

a)

-2 * (-x) * 3 - 3 ⇒

2x * 3 - 3 = 6x - 3

b)

(-a) * b * (-1) - (-a) * (-3) ⇒

(-ab * (-1)) - (3a) ⇒

ab - 3a = a(b - 3)

Opgave 5

- Gange ind i parentes.

a)

h * (4 - x) = 4h - hx

b)

(6 + y) * 2 = 12 + 2y

c)

-8 * (2 + x) = -16 - 8x

d)

x * (x - 1) = x2 - x

Opgave 6

- Sætte uden for parentes.

a)

5 * x - 5 = 5(x - 1)

b)

12 + 4x = 4(x + 3)

c)

7h - 7k = 7(h - k)

d)

x2 - x = x(x - 1)

Opgave 7

- Reducering.

a)

10 - x - 8x - 1 ⇒

9 - 9x = 9(1 - x)

b)

4 * (3 - 2x) + 8x ⇒

12 - 8x + 8x = 12

c)

-4(3k + 2) + 10k - (k - 2) ⇒

-12k - 8 + 10k - k + 2 ⇒

-3k - 6 = -3(k + 2)

d)

3(2x - 4) - 2(4x - 3) - 1 ⇒

6x - 12 - 8x + 6 - 1 ⇒

-2x - 7 = -(2x + 7)

Opgave 8

- Udregning vha. kvadratsætningerne.

a)

(y + 5)2

y2 + 52 + 2y * 5 ⇒

y2 + 52 + 10y = y2 + 25 + 10y

b)

(2x - 3)2

(2x)2 - 32 - 2 * (2x * 3) ⇒

4x2 - 9 - 2 * (6x) = 4x2 - 9 - 12x

c)

(5x + 2) * (5x - 2) ⇒

25x2 - 10x + 10x - 4 = 25x2 - 4


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af blackduck (Slettet)

#0

har skimmet det, ser fornuftigt ud.

Lige et lille "trick" til den sidste. Det gælder altid, at (a+b)*(a-b)=a2-b2


Svar #2
07. september 2008 af Kysr (Slettet)

Takker. Har oprettet en tråd ved navn "Antal faktorer". Vil du også kigge på det? Der er jeg lidt usikker.


Skriv et svar til: Rette skriftlig opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.