Kemi

hjælp til nogle reaktioner

07. september 2008 af gobi (Slettet)

hej

Jeg skal opskrive massevirkningsloven inkl ligevægtskonstanten for følgende 3 ligevægte:

A)

1. 2 SO2 + O2 <---> 2SO3


2. 4 SO2 + 2 O2 <---> 4 SO3


3. 2 SO3 <-----> 2 SO2 + O2


jeg har lavet opg A. Det er bare opg B der driller mig.


B)
Dernæst ønskes den matematiske sammenhæng mellem de 3 ligevægtsudtryk og konstanter...

øhhh....?

håber der er nogle der hjælpe mig med det


Svar #1
07. september 2008 af gobi (Slettet)

Forresten vil i se om jeg har lavet opg A rigtigt

1. ) [SO3]2/([SO2]2*[O2]) = Kc

2.) SO3]^4/([SO2]^4*[O2]^2) = Kc

og 3.)

[SO2]^2*[O2]/([SO3]^2 = Kc


Skriv et svar til: hjælp til nogle reaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.