Matematik

Sammensatte funktioner

07. september 2008 af cecilie_nørgård (Slettet)

Hej

Jeg har her en opgave som jeg ikke rigtig kan forstå. Det meste er a'eren jeg ikke forstår så grundigt. Den lyder således

f(x)= x-1 og g(x)= -2x+3

a) Beregn (f o g)(-1) og (f o g)(4)
b) Løs ligningen (g o f)(x)=8
c) Løs ligningen (f o g)(x)=8

Laver man a'eren ik' således?:
(f o g)(-1)= x(-2x+3)-1 og (f o g)(4)= x(-2x+3)4


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ikke helt.

(f ο g)(x)=(-2x+3)-1=-2x+2

Indsæt -1 i denne ligning på x's plads for at bestemme (f o g)(-1).


Skriv et svar til: Sammensatte funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.