Matematik

Opgave med 3.gradspolynomium..

08. september 2008 af StudieCarlson (Slettet)

Jeg skal lave nederstående opgave, men har problemer med at løse den. Altså funktionen skærer x-aksen i -2, 0 og 2. Derudover er et 3.gradspolynomiums generelle formel:

f(x) := (ax)^(3) + (bx)^(2) + cx + d

Jeg kan bare ikke komme videre, så ville være rart hvis nogen kunne give lidt hjælp. På forhånd tak. (:

Figuren viser en graf for et tredjegradspolynomium f med rødder -2, 0 og 2.
a) Angiv en regneforskrift for f. (Der er flere muligheder for en sådan regneforskrift. Der ønskes blot angivet en af disse muligheder.)
Polynomiet f har lokalt maksimum i x1 og lokalt minimum i x2.
b) Beregn den eksakte værdi af x1 og x2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af mathon

og der skulle ikke stå

f(x) = ax3 + bx2 + cx + d  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af dnadan (Slettet)

1. Du har skrevet den generelle formel forkert op.

2. Udnyt at f(x)=ax^3+bx^2+cx+d kan omskrives til: f(x)=a(x-x1)(x-x2)(x-x3)

b) Løs ligningen af f'(x)=0 (det giver en andengradsligning)


Svar #3
08. september 2008 af StudieCarlson (Slettet)

Jo men kunne ikke få talene til at være hævet.

Tusinde tak for hjælpen, jeg tror godt jeg kan komme videre herfra (:


Skriv et svar til: Opgave med 3.gradspolynomium..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.