Matematik

løsning af ligning vha. nulreglen

08. september 2008 af Mundte (Slettet)

hej!

har problemer med denne ligning. Får den hele tiden til 0 eller -23 men det passer ikke når jeg sætter det ind i x!

løs ligning vha. nulreglen :   0,5 (x+2) (x+7) =0

?? 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Hvis du ganger ting sammen, og bare én af er 0, giver det hele 0.. q:o)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad skal være opfyldt før ligningen er overholdt?


Svar #3
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 ved godt at et af svarene er 0, men hvad er det andet? der er jo to løsninger.

opgaven lyder bare : løs ligning vha. nulreglen!


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#3: Hvad ved du om nulreglen? x=0 er ikke en løsning.


Svar #5
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

på en måde er det da! det er da altid en sikker vinder! nå men fuck det. kan bare ikke lige finde ud af den! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Hvis du indsætter x=0 i ovenstående ligning, går den ikke op. Dermed er x=0 ikke nogen løsning til ligningen.


Svar #7
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 nå for fanden! ja men hvad er så løsningen?


Svar #8
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

det kan jeg sgu i grunden godt se nu haha! så giver den vidst 7 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Hvad ved du om brugen af nulreglen?


Svar #10
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

der er jo netop en grund til at jeg spørger om hjælp!

men har da løst 5 andre med nulreglen inden denne her, men så fik jeg problemer! Det er stort set derfor at jeg spørger om hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Der skulle ikke være nogen forskel på andre opgaver og denne opgave.


Svar #12
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

nå og? men det hindrer åbenbart ikke mig i at blive forvirret! vil du ikke nok bare være sød at hjælpe i stedet for at skulle spørge så meget? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Jeg har prøvet. Der er allerede forklaret, at hvis en faktor er nul giver hele udtrykket nul. Det burde være nok til at kunne give dig en løsning.


Svar #14
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 faktisk ikke hehe! så du siger at løsningen er? 


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Hvis det hjælper dig:

x=-2 og x=-7.


Svar #16
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 det gør det måske! tak


Svar #17
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

lige et til spørgsmål! hvad giver 0,5 gange x i 2?


Svar #18
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 siger man bare 0,5 x i anden?


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#18: Ja. 0,5*(x²)=0,5x²


Skriv et svar til: løsning af ligning vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.