Matematik

ligning løst med nulregel!

08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 hey! er der nogle der kan vise mig udregningerne til denne ligning :

0,5 (x+2) (x+7) =0


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Isomorphician

husk på at ax^2 + bx + c = 0 også kan skrives som:

a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er rødderne.


Svar #3
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 nej


Svar #4
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 wow nu blev jeg forvirret pga. det der r halløj


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af MarsDK (Slettet)

Hvis 'a * b * c * .... * z = 0' gælder at enten a=0, eller b=0 eller ... z=0 .. Flere af dem kan evt. være 0 samtidig selvfølgelig ..

Kan det hjælpe måske?


Svar #6
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 nej ikke rigtig! kan du ikke hjælpe mg med udregningerne?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2008 af MarsDK (Slettet)

i dette tilfælde svare a til 0,5, b til (x+2), og c til (x+7).

Jf. det ovenstående betyder det at enten
0,5 = 0, det er tydeligvis ikke tilfældet, ELLER
x + 2 = 0, den ligning kan så løses, temmeligt nemt endda, det er en løsning på din ligning

kan du nu se hvad c svarer til, og hvordan du kan finde den anden løsning?


Svar #8
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 -7


Svar #9
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 altså (-7+7)


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. september 2008 af MarsDK (Slettet)

Yeah ,

I ligninger hvor du ganger flere tal eller paranteser, og reultatet er nul, så "skil dem ad" i de forskellige faktorer, og sæt dem lig nul. Lige som jeg gjorde herover, så er x tit nem - i hvert fald nemmere :P - at isolere.

Det er hele ideen med 0-reglen ..


Svar #11
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 men hvordan fanden stiller jeg det op?


Svar #12
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

er denne her så rigtig? 

2 (x-5) (x-1)=0

2(0-5) (1-1)=0

x=0, -1


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: Nej, det er ikke korrekt.

Opstillingen kan se ud som følger:

Givet ligningen 2(x-5)(x-1)=0 ses det, at ét af følgende udtryk skal være opfyldt før ligningen er opfyldt:

x-5=0 <=> x=5 eller x-1=0 <=> x=1.


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. september 2008 af Danielras (Slettet)

Som det bliver forklaret i #5 så kan et produkt kun antage værdien 0, hvis et af leddene i produktet er 0. Dvs. at hvis det ovenstående stykke skal gå op, så må enten:

2=0

(x-5)=0

(x-1)=0

2 er selvsagt ikke lig 0, så den kan med det samme forkastes. Altså bliver ligningen 0 i de tilfælde hvor et af de to andre led er 0. Opgaven er nu at undersøge til hvilke værdier af x hver af de to led giver 0. Det gøres simpelthen ved at isolere x af hver af dem.

For det første af de to led vi kigger på får vi således:

(x-5)=0

-->

x = 5

Som er den ene løsning til ligningen. Prøv nu at gøre det samme med leddet (x-1).
 


Svar #15
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 (x-1)=0

  x=1


Brugbart svar (0)

Svar #16
08. september 2008 af Danielras (Slettet)

Præcis


Svar #17
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 fuck mand! havde lavet en kæmpe ligning på 7 linjer hehe! godt vi har noget der hedder en nulregel


Svar #18
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 men ville det være fint nok at skrive opgaven således:

2 (x-5) (x-1) =0

2(5-5) (1-1)=0

x= 5 eller -1


Brugbart svar (0)

Svar #19
08. september 2008 af Danielras (Slettet)

Skriv svaret som i #13. Du kan jo evt. sætte lidt flere ord på hvis du har lyst.


Svar #20
08. september 2008 af Mundte (Slettet)

 hvad er der forkert ved denne her måde? er svaret ikke rigtigt nok?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.