Matematik

opgave, hjælp :(

08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

Et beløb sættes i banken med en fast årlig rente.
Over 8 år vokser beløbet samlet med 17,54 % og efter 14 år står der 73,291 kr. – hvilket beløb blev sat i banken??

resultatet er: = 55.236,44 ( står bag bogen).

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre her..:S


Svar #1
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af ibibib (Slettet)

K = K0·(1+r)n


Svar #3
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

får du resultatet til det??? hvor skal man indsætte hvad??


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

K = Slutbeløbet.

K0 = Startbeløbet.

n = Tiden der er gået.

r = renten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

solve(a8=1.1754, a)|a>0 a=1.02041

solve(b*1.0204114=73291, b) b=55233.8

hvorfor 55233.8 blev sat ind
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

Beregnede først den gennemsnitlige rente. dernæst er der kun 1 ubekendt, b, som blev fundet vha. solvefunktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

Dog er det faktisk unødvendigt at solve, men det er nu dejligt let


Svar #8
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

ja men hvis man ikke vil solve???


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. september 2008 af juventuz (Slettet)

# 8 så tænker du dig om, hvad man så kan gøre for at løse opgaverne. Hvad er fx det omvendte af den 8. potens? (til at beregne renten)


Svar #10
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

og a = -1,02041


Svar #11
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

du får ikke slutbeløbet til det som der står når du indsætter talene i:

formlen:K = K0·(1+r)n


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2008 af ibibib (Slettet)

k0 = 73.291/1,175414/8 = 55.236,44
 


Svar #13
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

mange tak :) IBIBIB :) det hjalp mig meget bedre, du..


Svar #14
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

men hvilken formel bruger du?? :S


Svar #15
08. september 2008 af Ayazaman (Slettet)

hvorfor dividere man 14/8????


Skriv et svar til: opgave, hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.