Matematik

Monotoniforholdende for en lineær funktion?

09. september 2008 af zgtaf (Slettet)

Davs alle sammen :p

Hvad mener der med, at jeg skal "gøre rede for, hvad der forstås ved en lineær funktion"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

en funktion
hvor

(delta y)/(delta x) = k(onstant) = a


Svar #2
09. september 2008 af zgtaf (Slettet)

Ahh.. Ligger det virkelig på 1.g niveau`? :O Jeg har fulgt omhyggeligt med i timerne og er SIKKER på, at vi ikke har lært noget tilsvarende, og dog for vi en sådan opgave for xD Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af Isomorphician

Hvordan ser grafen for en lineær funktion ud?

Hvordan ser ligningen for grafen til en lineær funktion ud?

Hvad fortæller de forskellige variable om grafen?


Svar #4
09. september 2008 af zgtaf (Slettet)

#3 tusind tak for hjælpen :p

Og selvfølgelig også til dig mathon ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2008 af mathon

(delta y)/(delta x) = k(onstant) = a (= "rise" / "run")

hvoraf

(y-yo)/(x-xo) = a, x ≠ xo

y-yo = a(x-xo)

y = ax  + (yo - axo)

f(x) = y = ax + b, hvor b = (yo - axo)

med retningsvinkel V (i forhold til x-aksens positive del)
bestemt af

tan(V) = a (hældningstallet er lig med tangens til retningsvinklen)

a>0: f er monotont voksende
a<0: f er monotont aftagende


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af mathon

hertil kommer de specifikke linjer, som ikke har noget hældningstal,
da deres graf danner en vinkel på 90° med x-aksen
dvs.
parallelt med y-aksen, hvorfor deres graf
har punktkoordinater af typen (xfix,y), hvor
2.koordinaten er variabel
men
1.koordinaten xfix er k(onstant)

eksempelvis:
x = -5


Skriv et svar til: Monotoniforholdende for en lineær funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.