Matematik

Skæringspunkter mellem linje og parabel

10. september 2008 af pige, (Slettet)

Jeg får stilt den opgave, at jeg skal beregne koordinaterne til eventuelle skæringspunkter.

De to linjer lyder f.eks.

Y = -x2-3x-5    og    Y = -x-8

Så samler jeg linjerne og får resultaterne til rødderne til -3 V 1, men hvad gør jeg så herfra, for at finde y-koordinaterne?


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2008 af mathon

f(x) = -x2 - 3x - 5
g(x) = -x - 8
 

eventuelle skæringspunkter har grafidentiske koordinater, hvorfor
de bl.a. har fælles 2. koordinat

hvortil kræves

f(xo) = g(xo)

-xo2 - 3xo - 5  =  -xo - 8 eller

-xo2 - 2xo + 3 = 0 ..................


Svar #2
10. september 2008 af pige, (Slettet)

så jeg skal sætte -3 og 1 ind i stedet for x eller?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2008 af mathon

dvs.
x01 = -3  og  x02 = 1

som er de mulige
skæringspunkternes 1.koordinater.

Hvordan finder du de tilhørende 2.koordinater ?


Svar #4
10. september 2008 af pige, (Slettet)

Jamen det ved jeg ikke. Er ikke helt sikker på hvad du mener?


Svar #5
10. september 2008 af pige, (Slettet)

er det muligt, du kan forklare det på et lidt mere almindeligt sprog? for forstår ikke helt den måde du forklarer det på.


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2008 af mathon

da punkterne tilhører grafen for g(x)

har du

g(-3) = -(-3) - 8 = 3 - 8 = -5

g(1) = -1 - 8 = -9, hvorfor skæringspunkterne
er

S1(-3,-5)
S2(1,-9)


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem linje og parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.