Matematik

Relativ tilvækst

10. september 2008 af reol32 (Slettet)

Hejsa

Jeg har en opgave der lyder:

 Om en funktion f gælder, at en relativ x-tilvækst på 7% giver f en relativ tilvækst på 15%. Hvilken af funktionstyperne

1) f(x)=ax+b , 2) g(x)=b*a^x , 3) h(x)=b*x^a

er der tale om? Bestem for den angivne funktionstype tallet a.

Nogen bud på hvordan den opgave løses? Evt. noget der kan klares inde i Stats/List på TI-89 ?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

Da begge tilvækster er relative (i %) er h(x) funktionen.


Svar #2
10. september 2008 af reol32 (Slettet)

 hej ibibib, tak for svaret. Kan du uddybe det lidt mere, hvordan du er kommet frem til det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

Du benytter den sædvanlige formel til at beregne a når du kender to punkter.

(Når f vokser med 15 %, er y2/y1 = 1,15)


Svar #4
10. september 2008 af reol32 (Slettet)

 Takker, hvordan kunne du så se, at det var h(x)-funktionen der skulle benyttes, og dermed udelukke de andre?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2008 af ibibib (Slettet)

Da begge tilvækster er relative (i %) er h(x) funktionen.

Hvis begge tilvækster er absolutte er funktionen lineær og hvis en absolut tilvækst på x giver en relativ tilvækst på f, så er funktionen eksponentiel


Svar #6
10. september 2008 af reol32 (Slettet)

 Ok, tusind tak!


Skriv et svar til: Relativ tilvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.