Matematik

Forkort Hjææælp

10. september 2008 af nej12 (Slettet)

Hvordan forkorter man den her færdig så x står alene

-1=sin (x-pi/x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af mathon

x - π/x  = 1,5π + p*2π, p € Z, x≠0

der ganges med x på begge sider

x2 - π = (1,5π)x +( p*2π)x

x2 - ((1,5+2p)π)x - π = 0, p € Z


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af mathon

dvs.

x = [(1,5+2p)π±√[((1,5+2p)π)2 + 4π)/2], p € Z


Skriv et svar til: Forkort Hjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.