Fysik

radius af mg-kugle.

10. september 2008 af SMA45 (Slettet)

Hvordan regner man radius af denne Mg-kugle??

densiteten er 1,738 g/cm3.
massen er 0,752 kg

Noget med formlen er: V=4/3*pi*r i 3.

Håber virkelig i kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Udregn volumen ud fra massen og densiteten og isoler herefter r i volumenformlen.


Svar #2
10. september 2008 af SMA45 (Slettet)

v er det ikke 0,432681 cm³?

Hvordan isoler jeg r i volumenformlen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jeg har ikke udregnet det selv.

V=4/3*pi*r^3 <=> 3V/(4*pi)=r^3 <=> (3V/(4*pi))^(1/3)=r


Svar #4
10. september 2008 af SMA45 (Slettet)

Okay. Hvis vi så siger at v er 0,432681 cm³ så vil det sige:

0,432681 cm³=4/3*pi*r^3 <=> 3*0,432681(4*pi)= r^3 <=> ( 0,432681*3/(4*pi))^1/3????

Eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det vil jeg mene, ja.


Skriv et svar til: radius af mg-kugle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.