Fysik

4,24 MeV som hastighed?

10. september 2008 af Puffe (Slettet)

Hvis man nu antager at en a-partikel (alfa) bliver udsendt med en enrgi på 4,24 MeV, hvor stor en hastighed ville den så have?

Det er den sidste opgave på arket, men ved ikek hvad jeg skal??


Svar #1
10. september 2008 af Puffe (Slettet)

hmm det er vel bare

Ekin=0,5*m*v^2

4,24MeV=0,5*m(He)*v^2

v^2=kvdr(E/(m*t))??
 

Men hvordan omregner jeg vægten af He fra g/mol til kg??


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af mathon

massen af en α-partikel er med runde tal 4 u = 6,64*10-27 kg

4,24 MeV = 6,79*10-13 J

Ekin = ½*m*v2 , hvoraf v isoleres .................


Svar #3
10. september 2008 af Puffe (Slettet)

v^2=kvdr(E/(m*0,5)) = kvdr((6,79*10-13J)/(6,64*10-27Kg*0,5))=1,4301*107m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2008 af mathon

Yes!  :-) (god maskine)


Skriv et svar til: 4,24 MeV som hastighed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.