Matematik

sammensat funktion

11. september 2008 af emsiemma (Slettet)

Hej vi er ved at lære at differentiere en sammensat funktion, men jeg har nogen problemer med at forstå det

1: hvordan kan man set at det er en sammensat funktion

2: synes det er svært at skeldne mellem hvad der er det indre og hvad der er det ydre

3: så har jeg vist ikek helt fat i helt hvordan man gør det

hvis vi nu tager den her som et eksempel

f(x)=2ln(4x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hvis vi nu ser på:

f(x)=2ln(4x)

Her ses det, at det er en sammensat funktioner (f(x)=g(l(x))

Hvor den indre, l(x)=4x og den ydre, g(x)=2ln(x)

- Hvordan man kan se det? Generelt: Hold øje med det, når exp, ln, log, sin osv er i spil.


Svar #2
11. september 2008 af emsiemma (Slettet)

oki tak for hjælpen :-)

måske nogen kunne hjælpe med også at vise hvordan man skriver det som en funktion også efter man har differentieret hvert led


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af dnadan (Slettet)

Prøv først at komme med dit eget bud, så kigger jeg lige på det.

Husk at det er 'kædereglen' eller reglen for en sammensatfunktion du skal bruge(kønt barn har mange navne)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2008 af mathon

(f(g(x)) ' = f '(g(x))*g '(x)


Svar #5
11. september 2008 af emsiemma (Slettet)

f(x)=2ln(4x)

4x= 4

ln(x)= 1/x

f`(x)= 1/4 *4


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2008 af mathon

f(y)  = 2ln(y)

y = g(x) = 4x

f(y) differentieres med hensyn til x

f '(y) = (2/y)*y ' = (2/(4x)*(4x) '  = (2/(4x)*4 = 2/x


Svar #7
12. september 2008 af emsiemma (Slettet)

pyha sikke en omgang mathon, nå jeg ved vist hvad jeg skal lave i weekenden :-) og Tak for hjælpen :-))


Skriv et svar til: sammensat funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.