Matematik

Matematik aflvering

12. september 2008 af RasmusXF (Slettet)

Jeg har fået en aflevering i matematik, hvor jeg intet fatter :-\

Så hvis nogen kunne hjælpe, så ville det være nice :)

Opgaverne er:

http://i36.tinypic.com/23vg4tu.jpg


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2008 af mathon

311

det lille vandrette trekantstykke kaldes x (i begge sider)

jo større areal desto større lysmængde

a = 8 - 2x

grundet ensvinklede trekanter
gælder

5/4  = b/x, hvoraf

b = 1,25x

Arektangel = a*b =

A(x) = (8 - 2x)*(1,25x) = -2,5x2 + 10x

A(x) = -2,5x2 + 10x,

hvis maksimum-x-værdi du beregner


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. september 2008 af janko (Slettet)

opgave 313

Du har ligningen  y = f(t)= -0,04t^2 + 0,8t + 10 som du skal tage udgangspunkt i!

Det vi kan se af figuren er, at koordinatsystemet har begyndelsespunkt f(0)=10 ved vandoverfladen.


a)
find ymax, hvilket kan bestemmes ved diskriminantformlen

b)
Her skal du løse t når funktionen er lig med nul, altså f(t) = 0
 

c)

t er angivet til at være 20, hvorfor du skal beregne f(20)

d)
find t ved sætte funkionen lig med 5, altså f(t)=5                                                                                                 


Svar #3
13. september 2008 af RasmusXF (Slettet)

Tusind tak! Der er vel ikke en, der kan komme med lidt tips til, hvordan man knækker opgave 312?


Svar #4
22. september 2008 af RasmusXF (Slettet)

Stadigvæk ingen der har en løsning på opgave 312? :)


Skriv et svar til: Matematik aflvering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.