Matematik

at finde den tredje koefficient c!

13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienter a=2 b=-5, dvs. ligningen :

  2x i anden -5x+c=0, og ligning skal have x=4 som den en løsning. Hvilken værdi skal c have?

hvordan griber man lige den an?


Svar #1
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

I en klasse skal eleverne løse en andengradsligning med koefficienter a=2 b=-5, dvs. ligningen :

2x i anden -5x+c=0, og ligningen skal have x=4 som den ene løsning. Hvilken værdi skal c have?

Hvordan griber man lige den an?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

2*42-5*4+c=0

2*16-20+c=0

12+c=0

c=-12

2x2-5x-12 find derofr den anden rod til dette andengradspolynomium 


Svar #3
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

ja det er sådan set det jeg ikke lige kan finde ud af! 


Svar #4
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

Er det så bare hvor jeg skal løse ligningen og derved finde nummer to x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

ja. løs ligningen 2x2-5x-12=0


Svar #6
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 ok

tak


Svar #7
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 kan jeg bruge nulreglen til den?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2008 af dnadan (Slettet)

Nej, Benyt den generelle formel hertil.


Svar #9
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 ok! har jeg lige prøvet,,,, kan ikke få den til a gå op!

har fået differensen til 5 og når jeg sætter den ind i formlen til at finde x giver det et meget mærkeligt resultat!!! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2008 af mathon

...teksten forudsætter, at der findes to løsninger
til

y = 2x2 - 5x + c, som ved faktorisering kan skrives

y = 2(x-4)(x-β), hvor β er den anden rod

y = 2(x2 - (β+4)x + 4β) = 2x2 - 2(β+4) + 8β

her skal
2(β+4) = 5, hvoraf

β = -1,5
og

c = 8β = 8(-1,5) = -12

hvoraf

y = 2x2 - 5x + (-12)  = 2x2 - 5x -12


Svar #11
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 ups!! det fatter jeg ikke så meget af! skal jeg ikke bare finde de to xér hvoraf 4 selvfølgelig er det ene!!!???


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. september 2008 af mathon

...det giver samme resultat


Svar #13
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

er det andet x=1,5?


Svar #14
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 -1,5


Svar #15
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 jeg kender bare ikke den her måde at gøre det på! har lært det med at finde d og så x


Brugbart svar (0)

Svar #16
13. september 2008 af mathon

se #2


Svar #17
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 men i #5 for jeg at vide at jeg bare skal løse ligningen som normalt??


Brugbart svar (0)

Svar #18
13. september 2008 af juventuz (Slettet)

#17 i #2 løste jeg opgaven for dig. fandt c til at være -12.

Gik ud fra, at du videre i opgaven blev spurgt om, hvad den anden rod var. Derfor skrev jeg, at du skulle løse ligningen.


Svar #19
13. september 2008 af Mundte (Slettet)

 ok troede bare den var mere kompliceret ! 


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. september 2008 af mathon

2x2 - 5x + c = 0

d = (-5)2 -4*2*c = 25-8c

√(d) = √(25-8c), c<(25/8)

x = (5±√(d))/4

nu regner jeg den med x = (5-√(25-8c))/4

4 = (5-√(25-8c))/4

16 = 5-√(25-8c)

√(25-8c) =  5-16 = -11, som kvdreres

25-8c = 121

25-121 = 8c

-96 = 8c

c  = (-96/8) = -12

..............................................................................................

så kan du evt. selv beregne

x = (5+√(25-8c))/4
for at konstatere, at c giver samme resultat
 


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.