Matematik

Reducer udtrykket

14. september 2008 af JonasBergmann (Slettet)

 Hej, jeg har brug for lidt hjælp. Jeg har ingen anelse om, hvordan man reducérer dette udtryk:

((1/x)-(1/t))/(t-x)

Nogle der kan hjælpe ? (.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Sæt tælleren på fælles brøkstreg. Derved fremkommer en faktor, som du kan forkorte ud.


Svar #2
14. september 2008 af JonasBergmann (Slettet)

 Okay, så:

(1-1)/(x-t) ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
14. september 2008 af peter lind

nej 1/x-1/t= t/(xt)-x/(xt)=(t-x)/(xt)


Svar #4
14. september 2008 af JonasBergmann (Slettet)

Hmm, okay. Men det smalede resultat skulle gerne give:

 1/xt ... ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2008 af Isomorphician

Videre fra #3....

((t-x)/xt)/(t-x)

= (t-x)/(xt(t-x))

= 1/xt


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.