Matematik

Hjælp til matematik!

14. september 2008 af Eventyrligheden (Slettet)

Var der muligvis en venlig, hjælpende hånd til denne opgave:

Idet a er et reelt tal, er linjerne l og m givet ved ligningerne
l : ax + 2y = 1
m : (a - 1)x + 3y = 2
For hvilke værdier af a ligger skæringspunktet i 1. kvadrant?

Og hvad menes der med "i 1. kvadrant"? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Løs først ligningsystemet. Dette kan gøres ved gange den første ligning med 3 og den anden ligning med 2 og dernæst træk resultaterne fra hinanden.

1. kvadrant betyder x>0 og y>0.


Svar #2
14. september 2008 af Eventyrligheden (Slettet)

#1: Kan du give et lidt mere uddybende svar?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af peter lind

Første linie ganget 3 giver 3ax+6y= 3. Anden ligning ganget 2 giver 2(a-1)x+6y = 4 Trækker du den sidste fra den første får du  3ax-2(a-1)x = -1 Dette kan også skrives (a+1)x=-1. fotsæt selv.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.