Matematik

Integralregning, arealet

14. september 2008 af davija (Slettet)

Man har en givet funktion:

f(x) = 6x2 + 2x + 3

Jeg har betemt arealet mellem grafen og x-aksen i hver af intervallerne [0; 1] [0; 2] .... [0; 6] som blev:

[0; 1] = 6

[0; 2] = 26

[0; 3]  = 72

[0; 4] = 156

[0; 5] = 290

[0; 6]  = 486

Nu skal ud fra de overstående tal bestemme en forskrift for A(x), og hvis det ikke er muligt, kan sammenhørende af x og A(x) indtegnes i et koordinatsysten, og en passende regression kan udføres, men hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Nu kalder jeg lige A(x) for A(t) for ikke at forveksle med x i f(x). A(t) får du nu ved at integrere f(x) mellem 0 og t..

Til regressionsanalysen skal du vide at resultatet bliver et tredjegradspolynomium. Du har fundet A(x) for 6 værdier af x og det er nok til at bestemme funktionen ved brug af regressionsanalyse. Hvordan det gøres er afhængig af hvilket værktøj, du har, til at gennemføre regressionsanalysen.


Skriv et svar til: Integralregning, arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.