Fysik

hjælp til opgave om opdrift

14. september 2008 af Imanb (Slettet)

opgaven lyder som følgende:

Densiteten af det helium, som er i en given gasballon er 0,175 kg/m3. Hvor stort et rumfang skal ballonen mindst have hvis de skal kunne løfte 700 kg. (de 700 kg inkluderer massen af ballonen, men ikke heliummet i den).

Jeg ved at for at en ballon skal svæve skal opdriften Fop være større en tyngdekraften Ftyn
Fop= ρluft·v·g
Ftynhelium ·v·g

Er der nogen, der kan hjælpe mig med at komme i gang med opgaven?, for jeg kan ikke lige fange hvordan den skal løses.  


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

Fop = Vmindstluft*g = VmindstHe*g + (700 kg)*g

hvoraf

Vmindstluft = VmindstHe + 700 kg

Vmindstluft - ρHe) = 700 kg

Vmindst = (700 kg)/(ρluft - ρHe)

Vmindst = (700 kg)/((1,293 - 0,175)kg/m3) =  626,118 m3


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. september 2008 af peter lind

I den sidste ligning skal tilføjes tyngdekraften på de 700 kg. Du har altså

ρluft·v·g >= ρhelium ·v·g +g*700kg


Svar #3
14. september 2008 af Imanb (Slettet)

mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: hjælp til opgave om opdrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.