Matematik

Lokalt minimum og lokalt maksimum.

14. september 2008 af Eventyrligheden (Slettet)

NB: Vi har ikke haft om hverken differentialregning eller integralregning!

Opgaven lyder:
a) Bestem alle de mulige forskrifter for et fjerdegradspolynomium der har rødder i x = 2, x = 5 og x = -3, og som i 1 har værdien 4.
b) Bestem fortegnsvariationen for hver af polynomierne.
c) Bestem lokale minima og maksima for mindst ét af polynomierne.

Jeg har lavet a'eren og b'eren, men da jeg ikke har den ringeste anelse om, hvad lokale minima og maksima er, kunne jeg godt tænke mig en - grundig! - hjælp til, hvordan man finder ud af dette. Jeg har kigget lidt i min matematikbog (Trips), og dette ligger under differentialregning, som vi ikke har haft om endnu.

Hjælp tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af peter lind

Forslag: Prøv om du kan skrive polynomierne som a(x-b)^4+c.Hvis polynomiet kan skrives på den måde vil den have vil den have maksimum eller minimum får x=b

Anden mulighed  skriv polynomiet som a(x-b)^4+c((x-b)^2. Hvis a og c har samme fortegn vil polynomiet have lokalt maks eller minimum i b


Skriv et svar til: Lokalt minimum og lokalt maksimum.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.