Matematik

Kompleks 2. gradsligning

15. september 2008 af Amarona (Slettet)

Hej

Jeg har lidt problemer med denne her 2. gradsligning. Jeg er godt klar over, at man kan løse den ved nulreglen (x(x-sqrt(2))=0, så x=0 og x=sqrt(2)), men jeg kan bare ikke få den til at passe med formlen for løsning af en 2. gradsligning.

x^2-sqrt(2)*x=0,

x = (sqrt(2)± sqrt(2-4))/2 => x = (sqrt(2) ± i*sqrt(2))/2

og det er jo forkert... men er sqrt(-2) = i*sqrt(2)?

Jeg har bare set mig blind på opgaven nu, så et lille skub vil blive påsat!


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2008 af Isomorphician

c = 0,

derfor vil diskrimanten blive:

(√2)2 - 4*1*0 = (√2)2 = 2


Svar #2
15. september 2008 af Amarona (Slettet)

Mange tak!!!

Jeg var sikker på, at jeg havde overset noget med i og glemte helt c :)

Mange tak igen, har brugt sååå lang tid på den. Havde åbenbart bare brug for et par friske øje!


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. september 2008 af mathon

x2 -√(2)x = 0

a = 1
b = -√(2)
c = 0

x = [-b±√(b2-4ac)]/(2a)  =  [√(2)±√((-√(2))2- 4*1*0)]/(2*1)  = [√(2)±√(2)]/2 

x = √(2) v x = 0


Svar #4
15. september 2008 af Amarona (Slettet)

Også tak til mathon for det mere uddybende svar, det er lækkert at man kan få lektiehjælp så hurtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

...hvor nulreglen er langt det nemmeste
men
hvor man erkendelsesmæssigt gerne vil have overensstemmelse med sine øvrige erfaringer...


Skriv et svar til: Kompleks 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.