Kemi

udregning af pH

15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

Hvordan regner jeg pH ud når jeg ahr følgende oplysninger:

10,0 mL 0,25 M saltsyre + 10,0 mL 0,025 M bariumhydroxid

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

1) hvor mange mol H3O+ indeholder 10,0 mL 0,25 M saltsyre?

2) hvor mange mol OH- indeholder 10,0 mL 0,025 M bariumhydroxid?

3) hvad bliver der efter reaktionen overskud af?


Svar #2
15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

Så er der overskud af H3O+. Skal jeg så regne koncentrationen ud af det og derefter sige pH=-log[H3O+]?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af mathon

hvor mange mol H3O+ er der i overskud?



Svar #4
15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

der er 0,00225 mol i overskud.. så er det dem vi udregner pH fra??


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

...hvilket fællesrumfang befinder de sig i?


Svar #6
15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

200 mL.. Men skal jeg så bare sige: 2,25mmol/200ml = 0,1125 mol/L

pH=-log(0,1125) = 1,95


Svar #7
15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

hov det er 0,01125 mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2008 af mathon

#6

...er det nu mere end 20 mL?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. september 2008 af mathon

c(H3O+) = (0,00225 mol)/(0,020 L) = 0,1125 mol/L = 0,1125 M

pH = -log(0,1125) = 0,95


Svar #10
15. september 2008 af *m_m* (Slettet)

Tak!


Skriv et svar til: udregning af pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.