Matematik

Lineære funktioner

17. september 2008 af Weberen (Slettet)

Bestemmelse af en forsrift for den linære funktion:

f(2) = 0   og f(4) = -4

Hvilken formel ska man bruge her. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

To ligninger med to ubekendte:

0 = 2a + b

-4 = 4a + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

træk den øverste fra den nederste

-4 = 2a

a = -2, som indsat i 0 = 2a + b
giver

0 = -4 + b

b = 4
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#1 Hvilket er den teknik, der anvendes til at udlede formlerne

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=y1-ax1

hvor (x1,y1) og (x2,y2) er to punkter på linjen. f(2)=0 oversættes til (x1,y1)=(2,0) og tilsvarende oversættes den anden information til det andet punkt.


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.