Matematik

Driller virkelig meget!

17. september 2008 af deniz_g (Slettet)

jeg sidder med nogle opgaver som jeg ikke kan finde ud af at bruge de rigtige formler! er der en venlig sjæl der gider at give et hånd :)

opg1

Ved beregning af erstatningsprisen for en cykel rener forsikringsselskaberne med at den aftager med 10%  om året.
A hvor stor en erstatning får man for en cykel der som ny kostede 4785 kr, hvis cyklen er 6 år gammel når den stjæles?
b hvor mange procent falder cyklens værdi på 10 år?
 

Facit til A = 2543  b =65%

Opg 2
På en afbetaling tilbyder en forretning en rente på 1,75% om måneden.
a hviken årlig rente gav banken i perioden?
Facit =a 23,1%


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Isomorphician

1a) K6 = 4785*(1-0,10)6 = ...

1b) 100 % - (1-0,10)10  = ...

2) (1+r)n = (1+0,0175)12 = ....


Svar #2
17. september 2008 af deniz_g (Slettet)

2) (1+r)n = (1+0,0175)12 = 1,23   og facit = 23,1% hvorfor : /


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af Isomorphician

1,23 = 100 % (oprindeligt beløb) + 23 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af Isomorphician

Glemte vist at skrive -1 efter udtrykket i #1...


Svar #5
17. september 2008 af deniz_g (Slettet)

aha men tusind tak for hjælpen og du gad bruge din tid på det  :D


Skriv et svar til: Driller virkelig meget!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.