Matematik

Vektor opgave

17. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

http://peecee.dk/upload/view/131222 - link af opgaven.
 

Finder så frem til at:

Kordinaterne til vektor |G| = 0 over -1,2 og kordinaterne til vektor |F| = 0 over -3,43 (er dog itvivl om det er rigtigt)

Her efter lægger jeg vektorene sammen og finder så vektor |R| længde. 

|R|= √x2+y2 er den formel jeg bruger.. Får så 4,11 

Bruger så herefter en cosinusrelation for at finde vinklen. 

Men jeg kan ikke få det til at passe.. Hvad gør jeg forkert og hvad mangler jeg.?? En som kan hjælpe mig..  


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af mathon

Fres = [1,22+3,342+2*1,2*3,34]½


Svar #2
17. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Det forstår jeg ikke? Hvor får du 3,34 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

Fres = [1,22+3,432+2*1,2*3,43*cos(40°)]½


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af mathon

sin(Vspids) = 3,43*sin(40°)/Fres

hvor Vspids er vinklen med lodret


Svar #5
17. september 2008 af Bonnie120 (Slettet)

Tak.. Hvordan finder jeg så ud af hvad den resulterende kraftpåvirkning på akslen er ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

beregnet i #3


Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.