Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

17. september 2008 af Hr. Studie (Slettet)

Hej

Jeg skal løse følgende opgaver ved brug af de lige store koefficienters metode;

a)     x+4y=8   og   3x-2y=10

b)     x+3y=11   og   2x-y=-8

Håber der er en "venlig sjæl" som kan hjælpe mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2008 af mathon

a) og

I: x + 4y = 8
II: 3x - 2y = 10 ganges med 2

I: x + 4y = 8
III: 6x - 4y = 20   I ig III adderes

7x = 28

x = 4, som indsat i x + 4y = 8
giver

4 + 4y = 8

1 + y = 2

y = 1
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

b)

gang med 3
i
2x - y = -8
 


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.