Matematik

Vektor opgave

18. september 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Opgaven lyder:

I et koordinatsystem i planen har en linje L ligningen: x+2y-6=0

og en linje m har parameter fremstillingen :

x=1+2yt

Y=1-t

gør rede for at; l og m er parallelle ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

x = 1 + 2t
y = 1 - t

eliminer t


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er retningsvektoren for den rette linje m? Og hvad er normalvektoren til den rette linje l (kan direkte aflæses).

Herefter er der to muligheder:

1. Hvis skalarproduktet mellem en ret linjes retningsvektor og en anden ret linjes normalvektor er 0, er linjerne hermed parallele.

2. Lav normalvektoren om til en retningsvektor ved brug af 'at hatte' den (har desværre glemt det rigtige udtryk), hvorefter det enten udnyttes at determinanten er lig 0 eller at den ene retningsvektor er lig den anden gange en konstant: rl=k*rm, hvor r står for retningsvektor.

Mvh. Dan


Svar #3
18. september 2008 af larslarsen05 (Slettet)

Hej igen.

tak for hjælpen.

Jeg fik lavet den ved brug af din metod Dan. Men ved ikke hvor glad min lærer bliver for at jeg bare tegner og aflæser de der vektorer, så vil også lige gerne lave den på mathon's metode. Men hvad menes der med eliminer t ??

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. september 2008 af mathon

x = 1 + 2t
y = 1 - t

x = 1 + 2t
2y = 2 - 2t
de sidste to ligninger adderes

2y + x = 3

2y = -x + 3

m: y = -(1/2)x + (3/2)

l: x+2y-6=0
2y = -x + 6

l: y = -(1/2)x + 3
 

hvad gælder om to linjer med identiske hældningskoefficienter ?


Svar #5
18. september 2008 af larslarsen05 (Slettet)

At de er parallelle  :P

Takker mange gange :)


Skriv et svar til: Vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.