Matematik

endnu en eksponentiel udvikling!

20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Denne eksponentielle udvikling har f(x) = radiotoksiteten, x = tid efter energiproduktion er afsluttet (år).

f(x) = 0,000043 gange 0,995785^(x) <-- radiotoksiteten fra et atomkraftværk.

Så får vi at vide at radiotoksiteten  for et kulfyret kraftværk antages at være konstant med værdien  4,2 gange 10 ^(-6) = f(x) = radiotoksiteten, så på en graf er den altså bare vandret kan man vel sige, så den er Ikke en eksponentiel funktion ! : oo

okay, så er spørgsmålet så, bestem ud fra forskriften for radiotoksiteten fra et atomkraftværk hvor lang tid der går før at radiotoksiteten er mindre end 1,5 gange radiotoksiteten fra et kulfyret kraftværk.

okay det jeg selv har tænkt er at finde en forskrift for kulkraftværket, og vi ved jo den er en ret linie.. så vi kan sige at 
y = ax +b, så sige at a = 0. Så derfor har vi y = b, og b = 4,2 gange 10^(-6) så f(x) = 4,2 gange 10^(-6), den gang vi så med 1,5.

så sætter vi den første funktion, for et atomkraftværk (mindre end tegn) funktionen for kulfyret kraftværk (hvor vi har ganget hvert led i denne funktion med 1,5).. så får vi et tal.. nogen der kan sige om jeg har regnet det rigtigt nok eller om jeg er helt off :b

mvh. Line ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af peter lind

Du skal løse ligningen f(x) = 0,000043 * 0,995785x = 4,2 gange 10 -6


Svar #2
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

jamen peter, hvad med det der 1,5 ?. der står jo at jeg skal finde ud af hvornår radiotoksiteten fra et a-kraftværk er mindre end 1,5 radiotoksiteten fra et kulværk. 

så skal jeg vel ta forskriften for kullet og gange med 1,5? også løse ligningen? :o


Svar #3
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

 * 1,5 gange radiotoksiteten fra et kulværk


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2008 af mathon

 4,3*10-5*0,995785x ≤ 1,5*(4,2*10-6)

4,3*10-5*0,995785x ≤ 6,3*10-6

0,995785x ≤ (6,3*10-6/(4,3*10-5)

0,995785x ≤ 0,146512

x*ln(0,995785) ≤ ln(0,146512)

x ln(0,146512)/ln(0,995785)

BEMÆRK ulighedstegnet er vendt, fordi vi dividerer på begge sider med noget negativt (ln(0,995785)<0)

x ≥ 454,7


Svar #5
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, mange takker, det så dejligt at få tingene confirmed når man er i gang med en opgave, taktak !  :- D Så jeg færdig med denne månedes 4 timers mat. aflevering. thanks guys ! <3 :))

mvh Line ;) 


Skriv et svar til: endnu en eksponentiel udvikling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.