Matematik

Hjælp til omregning af fart!

20. september 2008 af hjælphjælp (Slettet)

10.000 meter løb

"Wang Junxia fra kina i tiden 29:31.78 i 1993"

omregn rekord til km/t

nogen der kan hjælpe mig lidt med det?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Omskriv til

(10 km)/((29/60) h + (31/3600) hr + (78/(3,6*106)) hr)

som let kan udregnes vha. en lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Hov, for lige at standardisere: h = hr = hour = time = t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af mathon

29:31.78  ---> 29 min 31,78 sek = (29*60)+31,78 s = 1771,78 s

gennemsnitsfart = (10 000 m)/(1.771,78 s) =

(5,64404 m/s) *(3,6 (km/t) /(m/s)) = 20,3185 km/t = ca. 20,3 km/t


Svar #4
20. september 2008 af hjælphjælp (Slettet)

tak for svaret

men jeg forstår kun den første del..

kan du yddybe det lidt bedre, tak?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2008 af mathon

sagt kort

1 m/s = 3,6 km/t


Svar #6
20. september 2008 af hjælphjælp (Slettet)

nu fortår jeg det meget bedre! :)

mange tak for svaret :)


Skriv et svar til: Hjælp til omregning af fart!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.