Matematik

hjæælp til en opgave..

21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Heej allesammen, sidder lige med en mat-opgave, som jeg håber i kan hjælpe med.

- Det astronomiske fænomen "lysende sky" kan iagttages i Danmark i perioden juni til august. En enkel metode til at bestemme afstanden fra jorden til en lysende natsky består i, at to observatører A og B måler vinklen mellem vandret og sigtelinjen til skyen C.
De to observatører er anbragt, så punktet D ligger lodret under C og den vandrette linje  A og B.

a) Beregn afstanden IDCI fra jorden til skyen, når der foreligger følgende målinger:

α = 27,2 grader , β = 37,6 grader og IABI = 50 km


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Isomorphician

Du kan bruge vinkel ß til at finde vinklen B i trekant ABC. Dermed kender du to vinkler i trekant ABC og du kan let finde den sidste.

Derefter kan du bruge sinusrelationerne til at finde længden af BC, og derefter igen bruge sinusrelationerne på trekant BCD til at finde længden af CD


Svar #2
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hmm, hvordan kan jeg bruge vinkel ß til at finde vinklen B.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Isomorphician

B = 180 - β


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af mathon

|CD| = 50*(tan(27,2°)*tan(37,6°)/((tan(27,2°) - tan(37,6°)))


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af mathon

omvendt selvfølgelig

|CD| = 50*(tan(37,6°)*tan(27,2°)/((tan(37,6°) - tan(27,2°)))


Svar #6
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

B = 180 - 37,6 = 142,4


Svar #7
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

180-37,6-142,4 ikke?


Svar #8
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

men skulle længden af BC ikke findes først?


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af mathon

|BD| = x

|CD| = h

tan(37,6°) = h/x, hvoraf

x = h/tan(37,6°)

tan(27,2°) = h/(50+x)

tan(27,2°) = h/(50+(h/tan(37,6°))), som reduceres til

h = |CD| = 50*(tan(37,6°)*tan(27,2°)/((tan(37,6°) - tan(27,2°)))


Svar #10
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

jeg får den til 77,2483. Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2008 af mathon

Ja


Skriv et svar til: hjæælp til en opgave..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.