Matematik

Fatter intet af disse brøker

22. september 2008 af kanovi (Slettet)

Hej.

Jeg har simpelthen så svært ved det her brøk regning, og ville blive meget glad hvis jeg kunne få nogle til at forklare følgende brøker

Reducer:

a/10 x 5/ab ??

3m/n x 4 n ??

x/4y : x/y ??

3x/y x 4/x : 1/y

Beregn:

2a/b x 2 + a/15b : a/5 - 5a/b :3

a/a-b x (a-b)^2/ a + b

Aner simpelthen ikke hvad jeg skal gøre !


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af janko (Slettet)

du har simpelthen ikke forsøgt!

i så fald, lad os se de mulige svar

/ Ayhan


Svar #2
22. september 2008 af kanovi (Slettet)

Jo det har jeg skam.

Ved at den første skal give 1/2b men aner ikke hvordan jeg skal komme dertil...

Jeg skal vel bruge reglen a/b x c/d = a x c / b x d,  men kan ikke huske og kan ikke se jeg har skrevet det ned nogle steder hvad jeg skal gøre for jeg kan jo ikke bare sige a5/10ab!


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

a/10 * 5/ab = 5a/10ab = 5/10b = 1/2b


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2008 af janko (Slettet)

ved den første har du:

a/10 * 5/ab      =      5a/10ab      = 1/2b


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2008 af janko (Slettet)

3m/n * 4n         =         12nm/4n         =            3nm/n            = 3m


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2008 af janko (Slettet)

sorry,, læste den helt forkert.

den giver:

3m/n * 4n = 12nm/n = 12m


Svar #7
22. september 2008 af kanovi (Slettet)

forstår bare ikke lige helt hvorfor den giver 1/2b hvor bliver a af ? sorry for dumme spørgsmål, men har åbenbart fuldstændig glemt det her over weekenden :(


Svar #8
22. september 2008 af kanovi (Slettet)

Og mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#7.

a forkortes ud idet tallet er tilstede i både tæller og nævner. Du ved vel, at en brøk (k/k), hvor k (k ej 0) er et arbitrært tal, altid er lig med 1. Fx

(4 * a) / a = (4 * 1)/1  = 4


Svar #10
22. september 2008 af kanovi (Slettet)

do'h! nå ja.. tak for det..


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. september 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Nice.


Svar #12
22. september 2008 af kanovi (Slettet)

Hva med den her ? x/4y : x/y ??

Her kan jeg komme til x * y / 4y * x = xy/ 4xy  er det rigtig ??? :(


Skriv et svar til: Fatter intet af disse brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.