Matematik

Skæringspunkt mellem 2 andengradsligninger

22. september 2008 af Contradel (Slettet)

Hej! Som overskriften siger så skal jeg finde skæringspunktet mellem

f(x) = -x2 + 6x + 1 og g(x) = x2 - 2x + 7

Det er uden lommeregner og intersection! Dvs. skal regnes i hånden.

Hvordan var det nu lige man skulle det? Skal man sætte udregningerne på mod hinanden ( g(x) = f(x) ?) finde x og indsætte værdien og da udregne y? Eller skal jeg regne diskriminanten ud for dem begge og bruge dem til noget?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

"Skal man sætte udregningerne på mod hinanden ( g(x) = f(x) ?) finde x og indsætte værdien og da udregne y?"

Jep


Svar #2
22. september 2008 af Contradel (Slettet)

1#

Men er hele idéen med diskriminanten ikke at det er pisse svært bare lige sådan at isolere x? Kan ikke få det til at gå op, især fordi det skal gøres i hovedet, jeg kommer til at skulle tage kvadratroden af 6.


Svar #3
22. september 2008 af Contradel (Slettet)

Er jeg blind eller sådan noget? -x2 og x2 går jo ud med hinanden haha ;) problem solved


Svar #4
22. september 2008 af Contradel (Slettet)

Eller nej det gør de vel ikke.

Arh nogle der gider hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2008 af Danielras (Slettet)

-x^2 + 6x + 1 = x^2 - 2x + 7

Så er det ellers bare at reducere den og du ender så op med:

-2x^2 + 8x - 6 = 0

Som du løser med hensyn til x. Det er så x-koordinaterne til skæringspunkterne.


Svar #6
23. september 2008 af Contradel (Slettet)

5#

Ja det er jeg klar over. Men hvordan vil du gøre det her fra? Skal man så regne diskriminanten ud til den?


Svar #7
23. september 2008 af Contradel (Slettet)

Så får jeg d til 16 dvs. 2 løsninger der giver 1 og 3


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem 2 andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.