Fysik

Kort opgave, søges hjæælp..

23. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Hej allesammen, er lige i tvivl om hvordan denne opgave skal beregnes?

- Vis at, 1 u * c^2 = 1,492419 * 10^10 J = 931,4942 MeV

benyt, at:

u = 1,660540 * 10^-27 kg
e = 1,6021773 * 10^-19 C
c = 2,99792458 * 10^8 m/s

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

og

1 J = 6,24151*118 eV


Svar #2
23. september 2008 af visuu1 (Slettet)

nej det står der ikke ..


Svar #3
23. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hvad mener du?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. september 2008 af janko (Slettet)

Mathon mener nok, at du også skal benytte formlen

1 J = 6,24151 * 1018eV

for at vise det skrevet udtryk .


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. september 2008 af janko (Slettet)

jeg har svært ved at kommer frem til at

1u*c2 = 1,492419 * 1010 J, derimod får jeg det til:

(1,660540 * 10-27kg )* (2,99792458 *108 m/s)2     = 1,501 * 10-10 J

1,501 * 10-10 * 6,24151*1018eV                                 = 936,9 MeV


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af mathon

(1 u)*c2 = (1,66054*10-27 kg)*(2,99792*108 m/s)2 = 1,49242*10-10 J

(1,49242*10-10 J)*(6,24151*1018 eV/J) = 9,31494*108 eV = 931,494*106 eV = 931,494 MeV


Skriv et svar til: Kort opgave, søges hjæælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.