Matematik

måske vektorregning

23. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Hej, jeg håber du kan hjælpe mig

opgaven lyder sådan:

Punkterne P,Q og R er midtpunkter i trekant ABC og har koordinaterne p(1,2), Q(4,6) og R(8,-3). Besten koordinaterne til vinkelspidserne i trekant ABC

Jeg er helt blank please hjæææælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af peter lind

Jeg gætter på at du med midtpunkter i trekanten mener midtpunkter af siderne i trekanten. Er dette rigtig kan du benytte at midpunktet mellem 2 punkter er middelværdien af koordinaterne. Hvis P er midpunktet af AB, A har koordinaterne (xA,yA) B har koordinaterne (xB,yB) vil der gælde ½(xA+xB)=1, ½(yA+yB)=2. Du kan skrive tilsvarende ligninger op for de andre punkter og derved få et ligningssystem, som du må løse.


Svar #2
23. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

ja jeg mener midtpunkter af siderne. Men jeg er ikke sikker på jeg forstår ikke hvordann du beregner ligningssystemet.

Men er Q så midtpunkt for BC? ½(xB+xC)=1, ½(yB+yC)=2 og hvordan beregner jeg ligningssystemet? Håber virkelig du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af peter lind

Q kan godt være midtpunktet af siden BC. Det kommer lidt an på hvilken af de 3 hjørner i trekanten du kalder henholdsvis A, B og C. Du kan altså godt sætte Q til at være midtpunktet af siden BC, derved navngiver du blot hjørnerne. Hvis du er usikker på det så lav en tegning med punktrne P, Q og R. Lav derudfra et gæt på hvor trekantens hjørner er og navngiv dem derefter.

Ligningssytemet bliver tre ligninger med 3 ubekendte x-koordinater+ 3 ligninger med 3 ubekendte y-koordinater. Du kan løse en af ligningerne med hensyn til den ene variabel og sæt ind i de 2 andre, Dermed  bliver det reduceret til 2 ligninger med 2 ubekendte.


Svar #4
24. september 2008 af fag2006dam (Slettet)

Altså jeg har at:

AB er: ½(xA+xB)=1, ½(yA+yB)=2

BC er: ½(xB+xC)=4, ½(yB+yC)=6

AC er: ½(xA+xC)=8, ½(yA+yC)=-3

Men hvordan laver jeg dette til ligninger og derfra går videre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2008 af peter lind

Det er da ligninger!

Vedrørende x-koordinaterne. Find for eks. xA af den første ligning. Dette giver så ½(xA+xB) = 1 <-> xA+xB =2 <-> xA= 2-xB. Sæt dette ind i den sidste ligning, hvilket giver en ligning i XB og xC. Denne sammen med ligning 2 giver 2 ligninger med 2 ubekendte nmlig xB og xC, som du må løse.

Dette gentages med ligningerne for y-koordinaterne.


Skriv et svar til: måske vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.