Matematik

Opgave i differentialregning

24. september 2008 af reol32 (Slettet)

Hejsa

Nogen der kan hjælpe med, hvordan nedenstående opgave skal løses?

Linjen med ligningen 4y=4x+a er tangent til grafen for f( x)= kvadratrod( x ). Bestem a.

Jeg har nu forkortet ligningen 4y=4x+a, til y=ax, hvordan finder jeg nu a?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af janko (Slettet)

4y = 4x + a                                                                      isolere y

y = x + 1/4a                                                                     Du kan nu se, at hældningskoefficienten er 1.

1. find nu differentialkvotienten til f(x)

2. ind x0

3. bestem a


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2008 af janko (Slettet)

se

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=449973


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2008 af mathon

...du skal dividere rigtigt

y = 1x + (a/4), som har hældnoingskoefficient 1

f '(x) = 1/(2√(x))

f '(xo)  = 1/(2√(xo))  =  1

1/(2√(xo)) = 1, xo>0

2√(xo) = 1

√(xo) = (1/2)

xo = 1/4

f(xo) = √(xo) = (1/2)

røringspunktet er således
(1/4,1/2)........
 


Svar #4
24. september 2008 af reol32 (Slettet)

Okay, tak for svar!

Er hældningskoeficienten så ikke bare 1, for man skal jo bare finde a og den får man ved at forkorte den til 1x+(a/4)

Skal man bruge røringspunktet til noget?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2008 af mathon

y = x + (a/4)

(1/2) = (1/4) + (a/4), hvoraf a kan beregnes......


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af mathon

...så røringspunktets koordinater skulle bruges til noget...


Skriv et svar til: Opgave i differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.