Matematik

Eksponetiel udvikling!

24. september 2008 af Arigato (Slettet)

Sidder med en mega nem opgave, men kan simpelthen ikke huske hvordan man gøre :-S

Opgaven:

En eksponentiel udvikling har grundtallet a=0,88 og grafen går gennem punktet (3,30)

Jeg så skal så fijnde ud af hvad y er når x f.eks. er -11!

Jeg har jo allerede a så jeg ville da finde b:

b=y1/ax = 30/0,883= 44,022

så har jeg en forskrift:

y=44,022·0,88x

så kunne jeg da sætte -11 ind hvorved jeg får at:

y=44,022·0,88x = y=44,022·0,88-11=179,624

Ser det nogenlunde rigtigt ud? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af Heatbabz (Slettet)

Ja x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2008 af Heatbabz (Slettet)

Svaret er så, at når x = -11, er y = 179,6


Svar #3
24. september 2008 af Arigato (Slettet)

Smukt!

¨Takker mange gange! :-)


Svar #4
24. september 2008 af Arigato (Slettet)

Pis så er jeg kommet i tvivl igen!

Jeg sidder med forskriften f(x): y=7,722·0,9324x

Jeg skal beregne halveringskonstanten for f.

Er dette korrekt? x-)

log0,5/log0,9324=9,90

Jeg er bare ikke sikker der står jo halveringskonstanten for f?? Men det er vel a jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2008 af mathon

X½ = 9,90304 er OK


Svar #6
24. september 2008 af Arigato (Slettet)

Opgaverne indtil nu var nemme nok, men nu sidder jeg med sidste opgave og synes altså den er lidt svær!

http://peecee.dk/upload/view/132361

Er blank!


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. september 2008 af juventuz (Slettet)

Du kan fx regne forskriften ved at udvælge ca. 8 punkter og så lave regression på dem


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2008 af mathon

aflæses til 4

y = b*½x/X½ =b*(½1/X½)x = b*(½1/4)x  = b*0,840896x gennem (4,5)

5 = b*½4/4 = ½b

b = 10

y = f(x) = 10*0,840896x


 


Skriv et svar til: Eksponetiel udvikling!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.