Matematik

Nulreglen Opgaver

25. september 2008 af brolyOwns (Slettet)

først og fremmest hvad er nul reglen ^^?

og hvordan løser man en enkelt ligning som f eks.

x2 +8x=0

eller

x2 =5x

så tror jeg jeg kan klare resten


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2008 af Nørden12345 (Slettet)

 a * b = o ,

Når du benytter nulreglen siger du at enten a eller b må være lig med 0 idet a*b er nul.

x^2 + 8x = 0

sæt x uden for parantes dvs: x(x+8) = 0

altså x = 0    V(eller)    x+8 = 0

x=0 V   x = -8

x^2 = 5x

x^2 - 5x = 0

x(x-5) =0

x=0    V  x+5=0

x=0  v   x=-5


Svar #2
25. september 2008 af brolyOwns (Slettet)

hvordan løser man sådan en opgave her

3x*(X-5)^2   =   2*(x-5)^3


Skriv et svar til: Nulreglen Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.