Matematik

Funktion rettelse PLSsSs

25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

Nogle der vil rette + kan bare ikke finde ud af det sidste

Der er givet to funktioner: f lineær med hældingskoefficient a = -3 og punkterne (x, y) = (0, 16) ligger på grafen for f. g er eksponentielt aftagende med forskriften g(x) = 20 · 0,5x.

Bestem en forskrift for f


svar = f(x)=-3x+16

Hvilken af funktionerne har den største funktionsværdi i x = 5.

f(x) = 1

g(x) = 0,625

Liniære er størst


Løs ligningen f(x) = g(x)
solve(-3x+ 16 = 20 · 0,5x, x )
 

x = 0,44872 eller x = 5,1449


løs uligheden f(x) >g(x) <-- hvordan laver man det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af peter lind

Som du skriver g(x) er det en lineær funktion; så skal der ikke stå 20*0,5x ?

Tegn graferne op, så kan du bedre se det; men da begge funktioner er kontinuerte kan du se på fortegnene på enkelte punkter i hver af de intervaller, der opdeles af de løsninger, du har fundet sidst.


Svar #2
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

g er eksponentielt aftagende med forskriften g(x) = 20 · 0,5x.
 

Det er ikke lineær men eksponentiel


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. september 2008 af janko (Slettet)

D1 nyTTER Ik NOg1, at D opr1ter Sam'  indlæg  2 gang.

Fnizzz.!


Skriv et svar til: Funktion rettelse PLSsSs

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.