Matematik

Funktion - GåEt i StÅ

25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

Nogle der vil rette + kan bare ikke finde ud af det sidste

Der er givet to funktioner: f lineær med hældingskoefficient a = -3 og punkterne (x, y) = (0, 16) ligger på grafen for f. g er eksponentielt aftagende med forskriften g(x) = 20 · 0,5x.

Bestem en forskrift for f


svar = f(x)=-3x+16

Hvilken af funktionerne har den største funktionsværdi i x = 5.

f(x) = 1

g(x) = 0,625

Liniære er størst


Løs ligningen f(x) = g(x)
solve(-3x+ 16 = 20 · 0,5x, x )
 

x = 0,44872 eller x = 5,1449


løs uligheden f(x) >g(x) <-- hvordan laver man det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af janko (Slettet)

1. f(x) er ikke korrekt

f(x) = - 3x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af peter lind

Lad være med at oprette en tråd med det samme du har spurgt om tidligere.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af janko (Slettet)

2.

* f(5) = - 3 * 5 + 6

* g(5) = 20 * 0,5*5


Svar #4
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

undskyl men hvor kommer 6 fra ? jeg er overhovedet ikke med ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af mathon

f(5) = 1

g(5) = 0,625

uligheden løses grafisk
f(x) > g(x) for 0,44872 < x < 5,1449


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2008 af janko (Slettet)

hvor kommer 16 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af mathon

...ikke for at være ubehøvlet
men

f(x) = -3x+16

er korrekt


Svar #8
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

f(x)=-3x+16 er det bedre hvis jeg skriver med y = -3x + 16

p.s mathon f(x) > g(x) for 0,44872 < x < 5,1449 hvad mener du ?

Janko -> fra min punkter bemærk der står (0,16)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2008 af janko (Slettet)

beklager... min udregning var helt tåbeligt!

f(x) er selvfølgelig  -3x  + 16


Svar #10
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

janko --> iorden ;)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. september 2008 af mathon

y = -3x + 16 er kun "bedre" i læsemæssig henseende, da et minus lige efter et lighedstegn kan være vanskeligere at "skelne"


Brugbart svar (0)

Svar #12
25. september 2008 af mathon

...har du ikke lært at læse dobbeltuligheder ?


Svar #13
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

nå ok, men mathon kan du ikke lige forklare mig det med uligheden, for forstår det stadig ikke


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. september 2008 af mathon

x er større end 0,44872 og mindre end 5,1449


Svar #15
25. september 2008 af Nisa1 (Slettet)

tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Funktion - GåEt i StÅ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.