Matematik

Differentialregning. Hjælp til en opgave

25. september 2008 af MGK91 (Slettet)

Hey allesammen..

Jeg sidder med en opgave, som ikk helt ved hvordan skal løses.. Opgaven lyder:

Bestem ved håndkraft ligninger for de to tangenter til grafen for funktionen f med forskrift
f(x) = x3 – 5x + 4
der er parallel med linjen med ligning
y = − 2x + 3
Bestem ved håndkraft afstanden mellem de to tangenter.

Jeg har prøvet, at lave en opgave før som minder lidt om denne.. Dog skulle man finde ligninger for de to tangenter til en cirkel. dersuden står ligningen til cirklen vinkelret på linjen.

Kan de to opgaver minde om hinanden? I så fald.. hvordan løses den? altså den førstnævnte..

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

Hint:

f'(x) = -2


Svar #2
25. september 2008 af MGK91 (Slettet)

Hmmm ??? Kunne du ikke istedet fortælle mig, hvilken formel jeg skal bruge, når jeg skal finde ligningerne for de to tangenter???


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Isomorphician

tangentens ligning:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. september 2008 af dnadan (Slettet)

1. Bestem f'(x)

2. Løs ligningen f'(x)=2 med hensyn til x, her fås to x-værdier(thi der er to tangenter)

3. Beregn herefter f(x1) og f(x2), som er dine løsninger fra 2)

4. Indsæt nu i: y=f(x0)+f'(x0)*(1+x0), hvor f'(x0)=2, overvej selv hvorfor.

- Tangetligningen kan i øvrigt findes i din formel samling eller din bog.

Mvh. Dan


Svar #5
25. september 2008 af MGK91 (Slettet)

men skal jeg ikk stille de to lignigner over for hinanden, og reducere, og derefter sætte dem ind i ligningen eller hvad??


Svar #6
25. september 2008 af MGK91 (Slettet)

#4.. vil du ikk eprøve at forklare hvordan du beregner 1 + 2?? har nemlig misset undervisningen i differentialregning, og har ret svært ved det..


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af mathon

1)  f '(x) = 3x2 - 5

2)  f '(xo)   =   3xo2 - 5  =  -2


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. september 2008 af Isomorphician

f'(x) = 3x2 - 5

....

f'(x) = 2 <=>

3x2 - 5 = -2 <=>

3x2 = 3 <=>

x2 = 1 <=>

x = ±1

....

f(1) = 0

f(-1) = 8

...

Indsæt nu værdierne i tangentens ligning


Skriv et svar til: Differentialregning. Hjælp til en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.