Kemi

H og C NMR

28. september 2008 af Noura_0508 (Slettet)

Hej jeg sidder fast i en opgave i spektroskopi..

Altså jeg fik opgivet en bruttoformel til C6H11NO, og spektre på H NMR er

1,8ppm          (multi = 5 eller 3 ;  Areal = 20)

2,4 ppm         (multi = 3 ;  A = 10)

2,9 ppm         (multi = 1 ;  A =14)

3,3  ppm         (multi = 4 ;  A = 10)

og C NMR spektre har jeg aflæst til:

21.02 ppm

22.70 ppm

31.77 ppm

34.05 ppm

49.45 ppm

169.307 ppm

hvor DEPT er 21 ppm = CH2 ; 23 ppm = CH2 ; 32 ppm = CH2 ; 34 ppm = CH3 ; 49 ppm = CH2

JEg har beregnet U til at være 2, og dermed ved jeg at der ska være to dobbeltbindinger, men jeg har altid svært ved at tyde spektret og til at sætte dem sammen.

Håber I kan hjæle mig med hvrdan jeg skal gribe den her opgave an, jeg har siddet fastnu i en uges tid, og den skal afleveres i morgen, da skal jeg havde tydet 6 spektre, og jeg kunne ikke tyde deb ene af dem :S

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af frodo (Slettet)

er du sikker på multipliciteterne i H-NMR? For disse data kan ikke passe. 3,33ppm skal koble til 3 H'er. Men dette kan ikke lade sig gøre da CH3 er en singlet, og der herudover kun er CH2'er..


Svar #2
28. september 2008 af Noura_0508 (Slettet)

3.33 er en 4 eller en 3, altså toppene er ikke så tydelig, der er to tydelige toppe også to hele små


Svar #3
28. september 2008 af Noura_0508 (Slettet)

undskyld ja 3.33 er en singlet fordi de to små toppe ikke skal tages hensyn til...


Skriv et svar til: H og C NMR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.