Dansk

Hvad betyder dette?

28. september 2008 af shafh (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og er igang med at læse balladen Jomfruen i hindeham. Mit problem er at jeg ikke helt forstår handlingen i balladen, og håber nogle kan hjælpe mig.

Det jeg ikke forstår er mere 5 og 6 vers som er således:

_____

Du rider dig udi rosenslund

den liden hind spiller for din hund.

Den lidenhind spiller for din fod,

men den liden hind du lade gå!"

_____

Jeg håber at der er nogen der kender til balladen og kan gennemskue hvad disse linjer betyder, og kan forklare mig. Og eventuelt give et refferat af hele balladen


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af Da-ted (Slettet)

Kender ikke balladen/visen... Men på moderne dansk står der jo bare

"Du rider ud i rosenlund(en)

Den lille hind 'driller' din hund

Den lille hind driller dig (løber og leger tæt ved din fod)

Men den lille hind skal du lade løbe / ikke slå, fange..

Hind = hunhjort forresten...

Tror du skal tænke meget symbolsk... Hund = vildt dyr = lidenskab etc... men kan være at der kan komme en bedre oversættelse af "spille for"


Svar #2
28. september 2008 af shafh (Slettet)

Ahh det er en hjort. Aha. Ja så giver det mere mening.

Tussind tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af klotte (Slettet)

Prøv at læse titlen:

"jomfruen i - hende-ham"

Den handler om sexualitet

" spille for" = leger med


Skriv et svar til: Hvad betyder dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.