Matematik

optimerings opgave hjælp

29. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej jeg ved godt jeg har spurgt om dette i et andet indlæg men jeg er helt kold, jeg aner ikke hvad jeg skal gøre, håber en kan hjælpe. det er denne her opgave.

En kasse med kvadratisk bund med sidelængden x, målt i cm,
og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr. cm2, og prisen for materiale B er 3 kr. pr. cm2.


Jeg skal opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr ? Hvordan gøres det, kan slet ikke se det?
 

håber en vil hjælpe, er nemlig helt væk..


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Start med at opstil udtryk for overfladearealet af hhv. siderne og låg plus bund. Prisen finder du så ved at gange sidernes areal med 2 (kr. pr. cm2) og bund og lågs areal med 3 (kr. pr. cm2). Disse to udtryk lægger du sammen og det er så udtrykket for den samlede pris.


Svar #2
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan regne udtrykket kommer til at se ud, skal jeg først finde arealet ?


Brugbart svar (2)

Svar #3
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ja find sidernes samlede overfladeareal, og bund plus lågs samlede overfladeareal:

Asider = ??

Abund+låg = ??

Herefter kan du finde prisen på hhv. sider og bund plus låg:

Psider = Asider * 2

Pbund+låg = Abund+låg * 3

Nu har du den samlede pris:

Psamlet = Psider + Pbund+låg


Svar #4
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hvordan opstiller jeg  et udtryk for overfladearealet ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Hvordan finder du normalt et areal?


Svar #6
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

Så regne udtrykket bliver

Pris = 2xcm^2 + 3xcm^2

er dette rigtig.

og mange tak for hjælpen


Svar #7
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

det finder jeg ved hg


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. De 4 sider har hver overfladearealet x*h (de er x på den ene led og h på den anden). Da der er 4 af dem får du altså:

Asider = 4*x*h

Bund og låg er kvadratiske og har derfor overfladearealet x*x = x2. Der er både en bund og et låg så deres samlede overfladeareal er:

Abund+låg = 2*x2

Prøv at se om du kan komme videre nu.


Svar #9
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

f(x)= 2x^2 * 3 + 4xh * 2

dette må være regne udtrykket ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Nemlig. Der er dog to variable så du kan ikke bare kalde den f(x). Kald den evt. bare P, eller P(x,h).


Svar #11
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

mange tak, kalder den P(x,h)


Svar #12
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr, skal jeg så til af regne ud hvor meget det må være. regne udtrykket er P(x,h) = 2x^2 * 3 + 4xh * 2
 


Brugbart svar (0)

Svar #13
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Du må have noget mere information. Skriv hele opgaven som den er stillet.


Svar #14
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

En kasse med kvadratisk bund med sidelængden x, målt i cm,
og højden h, målt i cm, er lavet af et materiale A til siderne og et materiale B til låg og bund.
Prisen for materiale A er 2 kr. pr. cm2, og prisen for materiale B er 3 kr. pr. cm2.
a) Opstil et regneudtryk for udgiften til materialeforbruget til kassen udtrykt ved x og h.
Prisen for materialerne til kassen må højst være 100 kr.

regne udtrykket fandt vi til P(x,h) = 2x^2 * 3 + 4xh * 2
hvad gør jeg så når udgifterne højst må være 100 kr


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Giver ikke mening uden yderligere oplysninger. Du kan jo finde uendeligt mange (x,h) der opfylder at prisen ikke overstiger 100 kroner. Der må være en betingelse mere evt. omkring volumenet.


Svar #16
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

der er to opgaver mere i opgaven de hedder.

b) Opstil et regneudtryk for h og kassens rumfang V(x) som funktion af x,
når udgiften til materialeforbruget er 100 kr.


c) Bestem den værdi af x, der giver kassen det størst mulige rumfang, når
udgiften til materialeforbruget er 100 kr.

dem kan jeg slet ikke finde ud af, er så dårlig til optimerings opgaver, kan du hjælpe mig med b'eren ?


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

b)

Isoler h af:

100 = 2x^2 * 3 + 4xh * 2

Volumenet af en kasse er højde * længde * bredde, i dette tilfælde:

V = x*x*h = x^2*h

Indsæt nu den fundne h i ovenstående. Det giver dig V(x).


Svar #18
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

jeg får h = 1,443 - x

er dette rigtig gjort


Brugbart svar (0)

Svar #19
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

100 = 2x^2 * 3 + 4xh * 2

100 = 6x^2  + 8xh

100 - 6x^2 = 8xh

(100 - 6x^2)/8x = h


Svar #20
29. september 2008 af kim19 (Slettet)

skal jeg indsætte dette i

V = x*x*h = x^2*h


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.