Matematik

ARGH! er der virkelig ingen som kan hjælpe? :O

29. september 2008 af lawittca (Slettet)

Hej jeg sider lige med en mat aflevering til imorgen og er helt lost i en af opgaverne?? måske du ku hjælpe mig med at regne dem for kan ikke finde ud a Sinus og Cosinus selvom jeg ved det er det man skal bruge!.

på forhånd tak :)

PS: jo flere indlæg jo bedre :)

opg. 2

arealet af en Trekant er 9,3m2

beregn længderne: |DC|, |AC|, |BD|, |AB|

angivne mål:

C=60º, |BC|=6,4m. og ha=2,9


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af janko (Slettet)

En trekant med fire sider ?...


Svar #2
29. september 2008 af lawittca (Slettet)

en 2 delt trekant


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af janko (Slettet)

Jeg ville gerne hjælpe dig, men farråder ALLE om at hjælpe dig!..

du har oprettet samme tråd flere gange og du har IKKE taget den hjælp til dig, som du HAR fået!

Studieportalen er ikke din "lektie-løser", men en støtte til at løse dine opgaver... bemærk: en støtte!

/ Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af janko (Slettet)

Alle disse oprettede indlæg indeholder samme stillede spørgsmål, som i indlægget her:

1) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579456
2) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579739
3) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579778
4) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=579814
5) https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=580010
 

Stop det venligst.


Svar #5
29. september 2008 af lawittca (Slettet)

det har jeg skam men forstår ikke den hjælp jeg har fået til denne opgave og når jeg spørg nærmere ind til det svare folk ikke igen ?

derfor tænkte jeg det var nemmere at oprette en ny tråd med nye svar i håb om at jeg kunne forstå dem??


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. september 2008 af janko (Slettet)

Well... så skidt..

Du bør tegne en skitse - det gør opgaven lidt lettere at løse

Du kan start med at tegne en grundlinje, |BC|, hvor grundlinjen ser således ud

..

b__________________c

                   6,4m

..

Derefter kan du med en stiplet linje markere, at vinkel C er 60deg.

du kan nu beregne siden b vha. formelen for arealet ae en vilkårlig trekant:

T = ½*a*b*sin(C)

hvor: |BC| = a = 6,4 meter, vinkel C = 60deg og T = 9,3m2

Isolere nu b i T = ½*a*b*sin(C)

b = 2 * (T/(a*sin(C))
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2008 af mathon

du får den endnu en gang

i en 30-60 trekant er den mindste katete lig med den største katete divideret med √(3) og hypotenusen er det dobbelte af den mindste katete

T = 9,3 = ½*ha*6,4,

hvoraf

ha = 9,3/3,2 = 2,90625

|CD| = ha/√(3) = 2,90625/√(3) = 1,67792

|AC| = 2*1,67792 = 3,3555

|BD| = |CB| - |CD|

|AB| = √(ha2 + |BD|2)

B = tan-1(ha/|BD|)

A = 180°- 60°- B


Skriv et svar til: ARGH! er der virkelig ingen som kan hjælpe? :O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.