Matematik

Geometri, trigonometri, skygge!!

29. september 2008 af mikl-mikl (Slettet)

Hjælp!

Jeg har fået nedenstående opgave som del af en aflevering:

"Et højhus på 30 etager er 90 m højt. En frostklar vintermorgen står solen 10 grader over horisonten. Hvor lang en skygge kaster højhuset?"

Og efterfølgende:

"Hvis skyggens længde er 200 m, hvor højt står solen så over horisonten? Tegn en skitse der viser situationen"

Hvordan griber jeg opgaven ad? :s

Håber at høre fra nogen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Tegn det, så kan du sikkert se det.


Svar #2
29. september 2008 af mikl-mikl (Slettet)

Har jeg prøvet. Ja må være ærlig at sige at jeg ikke er særlig matematisk anlagt. Men kan slet ikke se hvordan det skal gøres (selvom jeg har forsøgt at tegne) :s...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af janko (Slettet)

link lige tegningen, så tager vi den derfra :d


Svar #4
29. september 2008 af mikl-mikl (Slettet)

Lige først. Hvordan link? hehe..

Der hører desværre ingen tegning til opgaven. Og hvis det er den jeg selv har prøvet at lave, er den desværre bare en skitse på et stykke papir :s...


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af janko (Slettet)

#4

du kan scanne...

eller tegne noget på paint og sætte det ind på peecee.dk :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. september 2008 af Isomorphician

Skitse til hjælp:

http://peecee.dk/upload/view/132974


Svar #7
29. september 2008 af mikl-mikl (Slettet)

Janko:

Tak fordi du ville give dig tid. Har dog fået sendt en skitse til hjælp herinde (som du nok kan se nu), så tror jeg vil forsøge mig med den nu :)...

Isomorphician:

Tusinde tak. Jeg forsøger lige med den så :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. september 2008 af janko (Slettet)

#7, :)

bemærk at trekanten er retvinkelt!


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2008 af mathon

tan(10°) = (90 m)/S

S = (90 m)/tan(10°)

tan(V) = (90 m)/(200 m) = 0,45

V = tan-1(0,45)


Svar #10
01. oktober 2008 af mikl-mikl (Slettet)

Tak for alle svarene. Har fået løst det nu :)


Skriv et svar til: Geometri, trigonometri, skygge!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.