Matematik

Jeg er på r....

29. september 2008 af lin_de (Slettet)

en cylinderformet lagkage har en højde på 6 cm og et rumfang på 2700 cm3

Hvordan regner jeg diameteren på kagen ud ????


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

V=A*h

V=volumen

A=overfladeareal

h=højden


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2008 af Isomorphician

r2*pi*6 = 2700, isoler r.

Nu har du radius, som er den halve diameter


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

...eller

V = 0,25*π*h*d2

hvoraf

d = √(4V/(h*π))


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2008 af mathon

som jo er det samme

d = √(4V/(h*π)) = d = 2*√(V/(h*π))


Svar #5
30. september 2008 af lin_de (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-))

Lin_de


Skriv et svar til: Jeg er på r....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.