Matematik

Ligning

29. september 2008 af Phileo (Slettet)

Søger lidt hint til denne opgave.

For hvilke tal  k≠0 har ligeningen

kx2+kx-1=0

netop én løsning ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

d = k2 -4*k*(-1) = 0

k2 + 4k = 0

k(k+4) = 0


Svar #2
29. september 2008 af Phileo (Slettet)

Du for syg man. Tusind tak.


Svar #3
05. oktober 2008 af Phileo (Slettet)

Men kan man sige k(k+4)=0 er løsningen, eller skal man finde en diskrimant igen ud fra den nye 2.gradspol. der er fremkommet?


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.