Matematik

gør rede for, at funktionen

01. oktober 2008 af sunshine87 (Slettet)

a) f(x) = x3 - 3 / x ,x > 0 er voksende.

b) g(x) = 1 / √x - x3 , x > 0 er aftagende

jeg tror at svar på a: at f er voksende betyder dens hældning i ethvert punkt (differentialkvotienten) altid er positiv


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af mathon

JA

differentier funktionerne
og
dokumenter rigtigheden af din antgagelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af janko (Slettet)

Det gælder for en voksende funktion:

• hvis f'(x)>=0, er f(x) voksende.

Vis altså, at f'(x)>=0 for alle x... Dermed redegøre du for, at  f(x) er voksende).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

antgagelse   --->   antagelse


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2008 af mathon

a) f(x) = x3 - 3 / x ,x > 0

f '(x) = 3x2 + (3/x2)>0 for x € R.............


Skriv et svar til: gør rede for, at funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.