Matematik

areal

01. oktober 2008 af Milldirt (Slettet)

Jeg sidder med opgave 15 b fra eksamenssættet i maj i år.

En løbebanes form er dannet af to lige lange parallelle linjestykker (på figuren AD og BC), der i begge ender er forbundet med halvcirkler.

Bestem omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r (x er langsiden i rektanglet og r er halvcirklernes radius) og bestem arealet af rektanglet ABCD udtrykt ved x, når omkredsen af løbebanen skal være 800 m.

Omkredsen af løbebanen udtrykt ved x og r:

2*(pi)*r+2*x

Hvordan kommer jeg så videre til arealet af rektanglet?

Håber nogen vil hjælpe mig.. det haster en lille smule, da jeg skal aflevere den imorgen.

Mvh. Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af utdiscant (Slettet)

Det kan godt være jeg har overset noget, men umiddelbart har jeg bare løst ligningen:

2*Pi*r+2*x = 800

med hensyn til r og fundet at:

r = (-x-400)/(Pi)

Det kan man så sætte ind i formlen for arealet:

A = x * 2 * ((-x-400)/(Pi))


Svar #2
01. oktober 2008 af Milldirt (Slettet)

mange tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2009 af tobiasarleth (Slettet)

Ved godt det er mega gammelt den her tråd, men jeg sidder faktisk også med opgaven nu.

Er der nogen, som kan fortælle mig, hvorfor A = x*2*((-x400)/(Pi)) ? Hvorfor er det x*2 ? Er et areal ikke bare givet ved A = x*y ?


Skriv et svar til: areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.